Dite e trishte per SHBA, shenohet bilanci me i keq ne bote, Trump fajeson OBSH tani

Pasi europes tani koronavirusi shkon ne Amerike dhe Amerika eshte ne nje gjendje te renduar per shkak se ata nuk moren masa per te ndaluar virusin dhe nuk u futen ne karantine por rreth 2,000 njerëz kanë humbur jeten në Shtetet e Bashkuara nga koronavirus në 24 orët e fundit.

Dhe kjo shifer mund te rritet ende ne ditet ne vazhdim per shkak te numrit shume te madhe te infektuarve ndaj gjendja atje eshte e veshtire.

Kjo mësohet nga të dhënat e siguruara nga Universiteti John Hopkins. Ky është blanci ditor më i veshtire në botë që nga fillimi i pandemisë ndaj keto dite jane te veshtira per Ameriken.

Rritja ishte 1.939 humbje jetesh, duke çuar në 12.722 humbje jetesh në Shtetet e Bashkuara.

Trump fillimisht njofton pezullimin e pastaj tërhiqet pjesërisht por përfundimisht kërc ënon të heq fondet amerikane drejtuar Organizatës Botërore të Shëndetit. Sipas presidentit amerikan, OBSH është shumë pro-Kineze dhe e akuzoi atë për gabim në dhënien e alarmit të vonë për pandeminë.

Shpresojme te behet me mire dhe kjo gjendje te shkoj drejt fundit.