Dy produktet bimore që largojnë virusin, Ylli Merja i këshillon qytetarët: Si të mbroheni dhe çfarë do bëja unë

Mjeku popullor shume i njohur, Ylli Merja keshillon qytetaret qe te kene kujdes me kete viroze te re, tetregojne kujdes tek ushqimet qe konsumojne.

Gjate intervistes se tij ai theksoi se dy produkte kryesore jane HUDHRA dhe VAJI I DAFINES, i cili i liron rruget e frymemearrjes per 3 minuta.

Ai permend gjithashtu qe te mos bejme panik por njerezit te kene me shume theksin tek cajrat duke perdorur cajin e dafines, te sherebeles, te bejne avull madje me dafine, te perdorin propolis blete dhe vaj dafine.

Ne bisedene e tij ai tregon per efektin e hudhres e cila kombinuar me komponente te tjere largojne cdo lloj virusi. Edhe koronavirusi nuk eshte i pamposhtur ka edhe ai ciklin e vet.

PErvec perdorimit te bimeve mjekesore u vu theksi edhe tek limoni por me teper tek lekura se sa tek lengu i tyre. Keshtu duke i zier lekuren rreth 1 minute e duke ia bere caj. Si edhe lengu i portokallit eshte shume i mire.

Merja permend edhe nje shembull nese do te shkonte tek nje i infektuar do te pastronte duart me dezifektant dhe ajrin qe thith me hunde me avull dafine se avulli shkon ne mushkeri pastaj edhe ambienti te dezifektohet. Ai tha do pi pak nga propolisi por nuk duhet t`i afrohesh te semurit vecse duhet ti them te pije pak vaj dafine se ai sic e thame liron rruget e frymemarrjes.

Urojme qe keto keshilla te vlefshme te zbatojne njerezit e te krijojme me teper imunitet dhe te kene me shume mbrojtje