Media gjermane shkrim për kryeministrin tone: Rama Mister Corona!

Nje artikull eshte shkruar per kryeministrit Edi Rama nga portali gjerman, Die Tageszeitung se si ai po manaxhon situanen e korones.

Ja cfare shkruan gazeta Die Tageszeitung:

Nëse doni të mësoni rreth situatës aktuale në Shqipëri në kohën e Corona, mos të konsultoheni me media me cilësi ose në faqen e internetit të një autoriteti shtetëror, por bëni një vizitë në faqen në Facebook të Kryeministrit Edi Rama. Sepse ai e quajti “luftë”, siç e quan luftën kundër Covid-19, dhe e shpalli atë përparësinë e vetme kryesore.

Nëse doni të dilni nga banesa, për shembull, ju duhet një aplikacion për të marrë një leje elektronike. Në Shqipëri ka një shtetrrethimi veçanërisht të rreptë: midis 5:00 dhe 13:00 vetëm një person për një familje lejohet të largohet nga shtëpia për një orë maksimale për të bërë veprime të rëndësishme. Është një shtetrrethimi i plotë nga e shtuna pasdite deri në mëngjes të hënën. Shqiptarët mësuan se si ta përdorin këtë aplikacion vetëm nga vetë Rama – në një video tutorial në faqen e tij në Facebook.

Askush nuk mund t’i shpëtojë Ramës këto ditë. Ai rregullisht dërgon mesazhe zanore për të gjithë përdoruesit e ”Vodafone” në vend. Aktivistja Gresa Hasa tregon për TAZ se si ajo bëri një telefonatë të rëndësishme: “Thirrja ime u bllokua thjesht, në vend të kësaj duhej të dëgjoja zërin e Ramës:” Përshëndetje, ky është Edi. Lani duart! Qëndro në shtëpi! Së bashku mund ta bëjmë! Ju përqafoj nga një distancë! ”Ajo e kuptoi atë shumë ndërhyrëse.

Në krizën e koronës, Rama skenon veten më shumë se zakonisht se numri një i Shqipërisë, të gjitha fijet bashkohen me të. “Këtu nuk ka asnjë shtet të vërtetë, Rama është Alfa dhe Omega”, thotë Hasa. Rama vështirë se i mungon ndonjë mënyrë tjetër për të zgjeruar këtë pozicion – për shembull, kur ai përpiqet të miratojë një ligj censure për mediat dhe gazetarët e pavarur të mbetur: të fyer si “mbeturina mund” brenda.

Besojme se kjo eshte e vetmja rruge per te larguar koronavirusin dhe per te shpetuar nga ai ndaj sot eshte koha per tu kujdesur per veten dhe familjen duke qendruar ne shtepi.