Milingonat në shtëpi, si t’i largoni ato me këtë truk të thjeshtë

Ndonjëherë në pranverë dhe verë ka një shtim të milingonave në shtëpi. Dhe pa marrjen e solucioneve të duhura mund të jetë vërtet e vështirë të heqësh qafe këta mysafirë të padëshiruar.

Ata depërtojnë nga çdo shpellë, janë në gjendje të kalojnë nëpër vrimat më të vogla dhe mbi të gjitha kanë tendencë të riprodhohen shumë shpejt.

Për t’i hequr ato – edhe nëse do të ishte mirë t’i shmangeshin duke i vrarë, sepse edhe ata kishin të drejtën e jetës – mund të përdorim produkte të veçanta. Të cilat, megjithatë, kanë efekt anësor të ndotjes së mjedisit dhe ndoshta edhe të përfaqësimit të rreziqeve të mundshme për fëmijët në shtëpi.

Ndoshta gjëja më e mirë për të bërë, për xhepat dhe për mjedisin, është të përdorësh disa truke të thjeshta që mund t’i fusim në praktikë menjëherë. Ka në fakt produkte natyrore të afta për të larguar milingonat nga shtëpia.

Për shembull, mund të vizatoni një vijë me pudër bebesh përpara hyrjeve në ballkone ose dritare. Të jeni i sigurt se ato insekte të vogla nuk do të guxojnë të afrohen. Milingonat nuk do të ketë as hije.

Nenexhik, lëng limoni, uthull molle dhe toka diatomaceous janë gjithashtu mjete të shkëlqyera për disinfekstim shtëpiak. Për shembull lëngun e limonit mund ta holloni me ujë dhe spërkasni në dyer dhe dritare./b.l/noa.al/