Pëllumb Pipero del urgjent pas lajmit që mori, njoftimi që sapo dha është shume i fortë: Duhen mbajtur në…

Pëllumb Pipero ka deklaruar se mbyllja e çerdheve nuk është zgjidhje nëse një person rezulton me koronavirus ndaj mos u shqetesoni sepse cdo gje pritet qe te shkoje mire.

Fëmijët janë pak ose aspak të rrezikuar. Mund të dalë një rast në çerdhe, por nuk duhet të nxitohemi për ta mbyllur çerdhen kaq shpejt. Ne duhet të respektojmë protokollin dhe të vazhdojmë jetën normalisht.

Sipas mjekut Pipero nuk ka vend qe te shqetesoheni.

Në lidhje me rastet e shumta të regjistruara në QSUT, Pipero u shpreh:

Është mjaft e vështirë që spitalet e mëdha të shpëtojnë, pasi ekspozimi është i gjatë dhe jo të gjithë pacientët mund të diagnostikohen. Duhet të respektohen protokollet e vizitës, kontrollit dhe sjelljes ndaj pacientit në spital ndaj shpresoj te behet me mire.

Ndaj duhet te ruani distancen sociale.