Shqipëria lëkundet forte pesë herë gjatë natës por ja lajmi i mire qe jep simologu.Video

Lekundet serishte shqiperia ne Tirane Korce dhe Durres.Por kjo situate do vazhdoj deri ne qetesimin e tokes.Cdo gje ka lidhje me 26 nentorin kur pas asaj goditje lekundjet me te vogla do te jene perseri.

Më i forti, ai i cili u ndje dhe nga 980 mijë banorë gjatë natës, ishte ai i orës 1:40 të 27 janarit, me magnitudë 3.7 të shkallës Rihter dhe thellësi 10 kilometër, me epiqendër në Rrushkull të Durrësit.

Por ndërkohë vetëm gjatë 26 janarit ka pasur edhe katër lëkundje të tjera Gjatë mbrëmjes kanë rënë katër, në orën 21:05 me magnitudë 2.9, në orën 21:13 me magnitudë 2.4, në orën 22:14 me magnitudë 2.6 në Korçë, dhe në orën 23:45 me magnitudë 2.0. Kurse tre të tjerët kanë qenë në zonën mes Fushë- Krujës dhe Durrësit.

Por sizmologu thote qe nuk duhet te shqetesoheni sepse keto jane lekundje normale.

Tërmeti i 26 nëntorit, në madhësinë që ka pasur, do të shoqërohet me pasgoditje, që do të vazhdojnë për disa muaj. Kjo e natës së kaluar është e kësaj natyre, kështu që mendoj se nuk ka vend për t’u shqetësuar. Kjo ngjarje e fortë do të pasohet me ngjarje shumë herë më të vogla, ndonjëra prej të cilave edhe do të ndihet”, tha sizmologu.

Nje lajm i mire eshte se lekundjet do te jene me magnitute te ulet nuk pritet nje termet me magnitute te larte.