Telefoni rreziku më i madh i përhapjes së koronavirusit, shkencëtarët tregojnë se çfarë duhet të bëni tani

Koronavirusi po gjunjezon shtete te medha por ne duhet te kunderveprojme me pasterti dhe me rregulla te reja pasi keshtu mund ta mposhtim ate.

Por nje nga shkakteret me te rendesishem per te perhapur virusin eshte celulari juaj pasi ekrani i celularit eshte nje stansmetues shume i forte virusi.

Ndaj beni kujdes me celularin tuaj sepse ai mund te jete shkak i nje infektimi.

Drejtori i shërbimeve mjekësore të Ministrisë e Shëndetësisë në Singapor, Kenneth Mak, u tha gazetarëve në një konferencë për shtyp se pastrimi i telefonave celularë ishte një masë më e rëndësishme parandaluese sesa vënia e një maske për fytyrën.

Ekziston një mënyrë e duhur për të pastruar dhe dezinfektuar telefonin tuaj.

Ju duhen: -Leckë e mikrofibrit -ujë -sapun -Ja si duhet të veproni, siç rekomandohet nga Apple dhe Samsung:Fikni iPhone tuaj. -Hiqni çdo mbulesë në pajisje.

Fshini ekranin dhe sipërfaqet me një leckë të butë, pak të lagur, pa garzë. -Nëse pajisja juaj është ende dukshëm e ndotur ose mikrobet janë shqetësuese, përdorni një leckë të butë pa garzë me ujë të ngrohtë me sapun.