Vjen mundësia e artë, tani mund të shkoni dhe më lehtë në Britaninë e Madhe

Nje nga nismat me te mira qe do te marr britania e Madhe per te gjithe te rinjte.Kjo eshte dicka shume e mire per te ardhmen dhe ajo do te marre fuqine punetore per ide te reja dhe vende te reja pune si gjermania.

Lajmin ka qenë vetë Kryeministri britanik që e ka konfirmuar.

Ja cfare shkruan ai:Ndërsa largohemi nga BE, unë dua të dërgoj një mesazh që Mbretëria e Bashkuar është e hapur për mendjet e talentuara”.

Të gjithë aplikantëve do t’u ofrohet hyrje e shpejtë në Britani dhe një kontratë pune. Kjo skemë pritet të tërheqë shkencëtarë, akademikë, studiues, IT, studentë dhe matematicienë, njoftoi qeveria britanike të dielën.

Skema e ashtuquajtur “Talenti Global” hapet më 20 shkurt. Qëveria britanike nuk ka vendosur kufi nëse se sa do jetë numri aplikantëve që do të pranohen, duke theksuar se do t’i ofrojë mundësi punësimi të gjitha mendjeve të ndritura.

Johnson shtoi:
Britania e madhe eshte shume para nga ana e shkencave sepse ajo ka punuar shume dhe ajo ka investuar shume ne njerez qe kane pasur njohuri te medha shkencore.

Shifrat tregojnë se deri në 2.500 akademikë janë larguar nga Skocia që nga referendumi i Brexit, duke ngjallur frikën për një ikje të trurit pas Brexitit. Institucionet si University College London janë të shqetësuar se ata mund të humbasin 70 për qind të studentëve të tyre nga vendet e BE-së nëse tarifat e tyre rriten më shumë se ato të vendeve europiane.

Prandaj njeriu i shkolluar asnjeher nuk i humbin mundesite per ate gjithe dyert e suksesit jane te hapura dhe shkollimi eshte gjithmon prioritet i vendeve europiane si gjermania britania apo dhe vende te tjera nordike.