10 këshilla për një gjumë të qetë

Gjumi është mjaft i rëndësishëm për shëndetin e njeriut dhe ndikon në gjithë aktivitetin e tij.

Nëse nuk kemi gjumë të qetë, apo më keq akoma vuajmë nga pagjumësia, atëherë përherë ndihemi të pafuqishëm dhe fillojnë edhe problemet shëndetësore.

Pagjumësia sjell shumë shpejt humbje në peshë. Për të shmangur problemet që vijnë nga mungesa e gjumit, ju duhet të keni parasysh disa këshilla se si të flini të qetë.

Kryeni ushtrime fizike
Shmangni dritat e tepërta
Mos krijoni zhurma
Mos përdorni telefona apo kompjutera para gjumit
Mos pini kafe pasdite
Lexoni një libër para se të flini
Mos pini alkool
Hiqni mendimet negative
Bëni një dush
Gjeni pozicionin e duhur për të fjetur./