Vuani nga gjëndra tiroide, ja 5 shenjat që duhet të dini për ta kapur herët

Gjëndra tiroide është një ndër më të rëndësishmet në trupin e njeriut. Ajo është përgjegjëse për prodhimin e hormonit tiroid që kontrollon metabolizmin, frymëmarrjen, frekuencën e zemrës, sistemin nervor, peshën, temperaturën, si dhe shumë funksione të tjera të trupit. Prodhimi mbi normë, ose në mangësi i niveleve të këtij hormoni, çon në shfaqjen e ndërlikimeve…

Read More

Mos i injoroni kurrë, sipas gjinekologëve gratë janë TË RREZIKUARA nga këto sëmundje pas menopauzës

Menopauza është ajo periudhë e jetës së gruas kur ndërpritet cikli menstrual. Më parë kjo periudhë fillonte pas moshës 50 vjeçare të gruas, por sot, shumq vajza të reja futen në këtë cikël. Menopauza është një proces i natyrshëm biologjik kur gruaja përfundon me pjellorinë (ovulacionin), por përsëri është e shëndetshme, vitale dhe seksualisht aktive….

Read More

‘Mbretëresha e bimëve’, specialisti: “Mos iu ndani hithrës, ja çfarë mund të përfitoni prej saj”

Hithra është ndër bimët shqiptare me më shumë benefite për oganizimin e njeriut për shkak të shumë sëmundjeve që ajo kuron. Në rubrikën “Bima dhe shëndeti” në emisionin “Rreze Dielli”, specialisti I bimëve mjeksorë këshilloi përdorimin e kësaj bime për këto benefite: Ndihmon në daljen nga anemia ( falë vitaminës dhe kripërave minerale), në forcimin…

Read More

Gjinekologët paralajmërojnë; ja sa shpesh duhet të ndërroni dhe zëvendësoni të brendshmet

Të brendshmet janë një pjesë shumë intime e veshjes, por janë ato të cilat qëndrojnë më shumë në kontakt me trupin tonë dhe me pjesët më delikate të trupit siç janë organet gjenitale. Për këtë arsye, mjekët gjinekologë këshillojnë vazhdimisht mbi llojet e mbathjeve të cilat nuk duhet t’i mbani. Arsyeja është e qartë: mbledhin papastërti,…

Read More

Çfarë mund të bëjë hudhra për ju?

Hudhra është e njohur për shumë veti e njëra prej tyre është forcimi i sistemit imunitar. Ndërrimi i stinëve është një ndër periudhat më të “rrezikshme” sepse koha të “gënjen” dhe duke menduar se me ardhjen e muajve të pranverës, pranvera erdhi vërtetë ju harroni që nuk është edhe aq ngrohtë. Moti ngrohet gradualisht ndaj…

Read More

Një bimë, shumë përdorime…Aloe Vera

Aloe Vera është një bimë tropikale, por përdorimet e saj të shumta kanë bërë që kjo bimë të njihet e të kultivohet në shumë shtete. Mund të gjendet lehtësisht dhe në tregun shqiptar dhe rritja e saj nuk kërkon ndonjë kujdes të veçantë a specifik. Mënyrat e përdorimit të xhelit të aloe verës janë të…

Read More