10 këshilla që bimët tuaja të lulëzojnë brenda pak ditësh

0
385

10 këshilla që bimët tuaja të lulëzojnë brenda pak ditësh

1- Kontrolloni nëse bimët kanë dritë të mjaftueshme, pasi disa bimë të lulëzuara kanë nevojë për më shumë se 6 orë diell dhe ekspozim të mjaftueshëm të dritës.

2- Në varësi të kohës së ditës, disa bimë preferojnë ekspozimin e drejtpërdrejtë në diell të plotë ose në hije të pjesshme

3- Për të lulëzuar, bimët kanë nevojë për plehra të pasura me lëndë ushqyese kalium, azot dhe fosfor.

4- Plehrat duhet të përdoren me masë. Kjo është për shkak se kur toka është e tepërt e plehëruar, bimët e kanë të vështirë të thithin ujin dhe kjo është ajo që i bën ato të vyshken.

5- Nëse do të krasitni bimët, është e rëndësishme të dini se kur duhet të krasitni bimën tuaj në mënyrë që të mos eliminoni sythat që do të lulëzojnë.

6-Gjatë krasitjes kujdes që të mos hiqen kërcellat e rinj që do të japin lule të reja. Ju duhet të bëni dallimin midis rritjes së re dhe të vjetër. Mund të priten vetëm kërcejtë që tashmë kanë lulëzuar.

7-Për të inkurajuar lulëzimin e ri, merrni parasysh gjithashtu heqjen e lulëzimit të ngordhur dhe lulëzimit të zbehur ose të vjetër me gërshërë te pastër krasitjeje.

8- Nëse bimët tuaja kanë vështirësi në lulëzimin, kontrolloni nëse ato janë të infektuara me dëmtues ose të sëmurë dhe për të hequr qafe insektet, mund të përdorni produkte natyrale si sapuni i zi ose një përzierje hudhre.

9-I ftohti dhe ngrica mund të dëmtojnë sythat që prodhojnë lule. Prandaj duhen mbrojtur bimët nga të ftohtit deri në fund të dimrit.

10- Vazoja duhet të jetë pak më e madhe se rrënja që bima të zhvillojë rrënjët dhe gjithashtu lulet.