10 mijë raste brenda ditës se sotme: Ky shtet ne europe shenon bilancin më të keq deri tani

Nje rritje e madhe e te infektuarve me koronavirus po vjen nga Rusia ne 24 orët e fundit shifrën më të lartë ditore me 10,600 infeksione të reja me koronavirus dhe besojme se kjo shume do jete ne rritje cdo dite e me shume.

Rusia regjistron infeksionet më të larta, shkalla zyrtare e humbjeve te jetes është e ulët në krahasim me vendet si Italia, Spanja dhe Shtetet e Bashkuara ndaj qe tani pas ketyre shteteve eshte koha e Rusise qe te perballet me koronavirusin.

Gjithashtu edhe të shtunën Rusia shënoi një numër të lartë, me 9,623 raste të reja dhe pritet qe ky numer te rritet dhe me shume.

Pavarësisht rritjes së vazhdueshme të rasteve, qeveria po mendon të heqë gradualisht masat nga 12 maji.