3 bimët që eliminojnë aromat e këqija nga shtëpia juaj

0
163

Bimët na ndihmojnë të krijojmë harmoninë e përsosur në shtëpinë tonë. Ato nxisin lumturi në familje, duke dhënë paqen me të cilën duhet të përballemi çdo ditë.

Sikur të mos mjaftonte kjo, bimët nuk do të shërbejnë vetëm për këtë pasi kanë aftësinë të eliminojnë aromat e këqija dhe toksinat.

Ne do t’ju tregojmë për disa bimë të brendshme që do t’ju ndihmojnë të eliminoni aromat e këqija nga mjediset tuaja.

Një erë e pakëndshme mund të ketë një ndikim negativ tek ne, duke gjeneruar nervozizëm, ndërsa një erë e këndshme do të nxisë paqen e brendshme dhe do t’i japë harmoninë e përsosur shtëpisë sonë.

1-Pothus

Pothos është një bimë e bukur, ideale për të dekoruar çdo cep të shtëpisë sonë. Përveçse është shumë tërheqëse për syrin, është një bimë shumë e dobishme, pasi eliminon aromat e këqija dhe ka aftësi të eliminojë substanca kimike dhe toksike.

2-Kryzantemë

Krizantema është një bimë e aftë për të eliminuar ndotjen e ajrit. Ka edhe lule të bukura që do të zbukurojnë çdo cep ku e vendosim.

Është një bimë aspak kërkuese për sa i përket kujdesit. Ajo ka nevojë për shumë dritë, por jo direkt nga dielli dhe temperatura e saj ideale është midis 18 dhe 25 gradë.

Ndryshe nga bimët e tjera, krizantemat kanë nevojë për shumë ujë, veçanërisht në muajt më të nxehtë. Pra, gjithmonë duhet të sigurohemi që toka të mbetet e lagësht.

3-Gjuha e vjehrrës ose lule shpat quhet ne Shqiperi

Kjo është një bimë që do të eliminojë çdo erë të pakëndshme dhe substanca toksike që gjenden brenda shtëpisë. Ata lehtë mund të dekorojnë çdo cep, duke arritur deri në gjysmë metër lartësi.

Është shumë e lehtë për t’u kujdesur për të, ka nevojë vetëm për një mjedis të ndriçuar mirë dhe një temperaturë prej 15 deri në 25 gradë për t’u rritur dhe zhvilluar siç duhet.

Ju pëlqen kjo? Ndani frymëzimin me miqtë tuaj!