4 shtete në Europë hapin kufijtë të shtunën, ja çfarë kujdesi i’u duhet kur te kaloni

Nga dita e shtune do te lejohet kalimi ne keto shtete.

Lirimet përfshijnë Gjermaninë, Francën, Zvicrën dhe Austrinë.

Kjo vlen edhe për pronarët e tokave, kopshteve, sipërfaqeve pyjore, atyre të gjuetisë e bujqësore.

Por ne javet ne vazhdim do te kete liri dhe per vende te tjere.

Kjo harte do te shtohet dhe me vende te tjera.

Ministri i Brendshëm gjerman, Horst Seehofer i bëri të ditura hapat e njëpasnjëshëm të hapjes së kufirit të mërkurën.

Nëse zhvillimi i pandemisë e lejon, atëherë të gjitha kufizimet e udhëtimit mes Gjermanisë, Francës, Austrisë, Zivcrës dhe Francës do të hiqen në bazë të ujdive mes vendeve më 15 qershor 2020.

Deri më 14 qershor ka një paralajmërim udhëtimi të Ministrisë së Jashtme gjermane për të gjithë botën. Kjo do të thotë, se gjermanët deri në këtë datë nuk duhet të ndërmarrin udhëtime. Ndryshime ka me Luksemburgun. Kontrollet kufitare hiqen tërësisht me këtë vend nga e shtuna. Kurse kontrollet me Danimarkën janë në fuqi.

Edhe Italia dëshiron hapjen

Italia e prekur rëndë nga korona kërkon më 3 qershor të lejojë udhëtimet jashtë edhe hyrjen në vend. Këtë e parashikon një urdhëresë e qeverisë italiane që u publikua të shtunën në Romë. Sipas kësaj qytetarët nga BE dhe hapësira Shengen mund të udhëtojnë, edhe pa qëndruar dy javë në karantinë. Deri më tani udhëtimi është vetëm në raste të jashtëzakonshme i mundur.

Ne javet ne vazhdim pritet te kete me shume hapje te kufijve dhe udhetimin ne vende te ndryshme.