Pasi Shqiperia ra ne qetesi me termetet lekundet fort Italia dhe mbyll shkollat ne disa zona

0
357

Pasi Shqiperia eshte qetesuar nga lekundjet sizmike dhe dite te qeta po vijn per te pasi keshtu kishin thene dhe sizmologet tani rradhen e ka Italia por nuk ka gje per tu shqetesuar dhe se magnituda ka qene 4.1 e shkalles rihter.Termete te tilla nuk jane problematik dhe nuk kane nevoje qe te dalesh jashte vetem ne rast kur shtepia eshte shume e dobet ne kollana apo themele.

Lekundjet kan qene naten dhe mbi 19 km larg rajonit të Catanzaros, në një thellësi 2 km.Por cdo gje eshte ndier per shkak te qetesise te nates dhe njerezit jane zgjuar.

Deri tani nuk raportohen ndonje i lë.nduar nga lëkundjet sizmike, ndërkohë që autoritetet në Albi, Pentone, Magisano e Zagari kanë vendosur mbylljen e shkollave per arsye sigurie por cdo gje eshte qetesuar dhe mediat raportojne qe cdo eshte normale.Lekundje te tilla jane noramle dhe pa shqetesime.