5 Arsyet Përse Burrat Që Tradhtojnë Nuk E Lënë Gruan E Tyre

Ruajtja e një martese këto ditë nuk është një detyrë e lehtë për disa.

Sipas statistikave, qelizat bazë të shoqërisë kanë filluar të shpërbëhen tri herë më shpesh. Por edhe në familjet që arrijnë të shpëtojnë vetveten, ata nuk shkojnë aq mirë saqë njerëzit e tradhëtojnë njëri-tjetrin.

Midis atyre që nuk e tradhtojnë, gjysma dëshiron ta bëjë këtë. Kjo gjë e fundit është e mundur vetëm nëse tradhtarët janë të sigurtë se askush nuk do ta dijë. Natyrisht, ka një përqindje të vogël të çifteve besnikë dhe të lumtur, por sot nuk flasim për to.

A keni menduar ndonjëherë pse burrat e martuar që tradhëtojnë, rrallë lënë gruan e tyre të ligjshme? Këtu janë 5 arsyet më të zakonshme!

1. Burri vlerëson rehatinë më shumë mbi të gjitha

Askush nuk e njeh një mashkul më të mirë se gruaja e tij. Ajo i jep atij mundësinë të jetë vetvetja. Kjo i jep atij një ndjenjë rehatie. Ju nuk duhet të pretendoni të jeni dikush që nuk jeni në të vërtetë.

“Pse duhet ta lë gruan time?” – pyet veten burri, “unë kthehem në shtëpi, kam fëmijë dhe gruan që kujdeset për shtëpinë”.

“Perfekte!” Një jetë e qëndrueshme, një shtëpi, fëmijë: burri ka gjithçka. Dhe për t’u larguar nga rutina, ai shkon tek e dashura e tij. Ai është i lumtur me gjithçka dhe nuk ka ndërmend të ndryshojë asgjë.

2. Kërkoni një shkëputje nga jeta familjare me një grua tjetër

Nëse një burrë nuk ka ndërmend të largohet nga familja, ai nuk takohet rregullisht në një grua tjetër. Ai e sheh arratisjen si diçka që nuk do të ketë pasoja serioze.

Të pabesët thjesht e quajnë atë “shkëputje” nga martesa. Burri kërkon gjëra të reja dhe gjen shërim për mërzinë: një shoqe të re.

Me të, ai mund të ndihet më i ri, burrëror dhe i dëshirueshëm. Natyrisht, kjo nuk e justifikon atë.

3. Divorci është shumë i kushtueshëm!

Divorci është i dhimbshëm, i shtrenjtë dhe shkatërrues nga pikëpamja emocionale. Në të njëjtën kohë ngrihen pyetje rreth ndarjes së pronës dhe fëmijëve.

“Pse familja ime dhe unë duhet të kalojmë nëpër këtë proces?” – pyesin tradhëtarët. Komfort është më e mira që ata marrin nga çdo marrëdhënie, kështu që ata qëndrojnë me familjen pa ndryshuar asgjë.

4. Ata ende e duan gruan e tyre

Mund të duket e pabesueshme, por është kështu.

“Nga njëra anë, dashuria dhe pabesia nuk mund të ekzistojnë së bashku.” Nga ana tjetër, ndoshta e keni lënduar ndonjëherë dikë që e doni. “Këtu është e njëjta histori,” – thotë burri jobesnik.

5. Çdo gjë për të mirën e fëmijëve!

Burrat jobesnikë rrinë me gruan në mënyrë që fëmijët të kenë një familje “tradicionale”.

Në fakt, mund të jesh baba i mirë edhe pas divorcit. Është justifikimi më popullor që përfaqësuesit e seksit mashkull përdorin me dashnoret e tyre.

Kështu që premtojnë ta divorcojnë sapo fëmijët të rriten, ata do të kenë mbaruar shkollën, do të martohen … Dhe situata vazhdon të zvarritet për vite.

Shumica e tradhtarëve jetojnë në një botë imagjinare, ku sjellja e tyre është plotësisht e justifikuar. “Unë nuk bëj asgjë që miqtë e mi nuk bëjnë, është një nevojë e natyrshme në një njeri”, – justifikohen.

Ky është pikërisht problemi!

Për të shmangur pabesinë në marrëdhënie, duhet të komunikoni me dorën në zemër me gjysmën tuaj më të mirë.

Nëse e diskutoni çdo gjë me sinqeritet, do të jeni të lumtur! Dhe nëse ka patur tashmë një tradhëti, tradhtari duhet ta pranojë atë.