5 arsyet pse shfaqen vrima në rroba pas larjes

0
161

5 arsyet pse shfaqen vrima në rroba pas larjes

1. Zbardhuesi me klor
Nëse përdorni shumë zbardhues me klor ose nuk e lejoni zbardhuesin të përzihet plotësisht me ujë përpara se të vendosni rrobat, mund të shfaqen vrima.

2. Sipërfaqet gërryese
Sipërfaqet gërryese në punë ose në shtëpi mund të shkaktojnë vrima të vogla. Më pas larja e pëlhurës i bën vrimat më të dukshme.
3. Rripa dhe zbukurime prej pëlhure
Kontrolloni fajtorët e dyshuar për skajet e vrazhda. Ju mund të jeni në gjendje të lëmoni sipërfaqet me një skedar metalik ose letër zmerile.

4. Shpejtësitë e cendtrifuges se lavatrices
Rrobat e pambukut nuk duhet të rrotullohen më shumë se 600 rrotullime në minutë (çarçafët dhe peshqirët mund të përdorin një rrotullim më të lartë me 1400 rrotullime në minutë). Xhinset nuk duhet të rrotullohen më shumë se 900 rrotullime në minutë dhe ato delikate dhe mëndafshi duhet të përdorin një cikël rrotullimi prej 400 rrotullimesh në minutë.

5. Mbingarkimi i lavatriçes? Kjo jo vetëm që ndikon në nivelin e pastrimit të çdo cikli, por gjithashtu mund të shkaktojë që rrobat të kapen në veshje të tjera.