7 shenjat emergjente që duhet të dërgoni fëmijën tuaj te doktori

Sëmundja e një fëmije është një përvojë e vështirë për çdo prind. Shumë probleme mund të shmangen nëse simptomat kapen në kohë.

Ju tregojmë shtatë shenjat më të rëndësishme të shëndetit të dobët të një fëmije që nuk duhen injoruar.

Njolla në trup
Nëse në trup i shfaqet një njollë e parregullt, në ngjyrë, ose i madh (më shumë se 6 mm), ose një njollë ekzistuese fillon të rritet, këto janë shenja që tregojnë se fëmija juaj duhet të vizitojë një mjek.

Humbje flokësh
Ky problem shpesh është i fshehur brenda trupitNdoshta arsyeja është mungesa e vitaminave, por për të zbuluar arsyen e vërtetë, është e nevojshme ta dërgoni fëmijën në një pediatër.

Gjendja e humorit dhe sjelljes
Reduktim i menjëhershëm i oreksit, probleme me gjumin, ose ulje e energjisë janë arsye të rëndësishme për tu konsultuar me një mjek.

Rritja e madhesisë së kokës
Gropat në kokë janë absolutisht normale për foshnjat. Do të mbyllen në kohë, por nuk duhet të rriten. Nëse ndodh, kjo mund të jenë shenjë e disa sëmundjeve.

Ulja e dëgjimit
Nëse një fëmijë nuk reagon ndaj kërkesave dhe nuk përgjigjet edhe kur e thërrisni atë me emër, ai ndoshta ka probleme dëgjimi. Kjo duhet patjetër të kontrollohet me një mjek

Etje e vazhdueshme
Kërkesat e shpeshta të pirë mund të jenë një shenjë e disa problemeve serioze. Në këtë rast, duhet takoni një mjek.

Gërhitja me zë të lartë
Gërhitja e qetë nuk është një shenjë e rrezikshme. Megjithatë, gërhitja me zë të lartë tregon disa probleme frymëmarrje. Është e rrezikshme të injoroni këto simptoma pasi ato mund të jenë shenjë e infeksionit.