8 këshilla të lehta natyrale që gjinekologu jep për prindër që duan të kenë binjakë!

Lindja e një fëmije të shëndetshëm është dëshira e çdo gruaje. Ndërsa konceptimi me binjakët është si një qershi mbi tortë. Gjithkush dëshiron dy fruta të rritur nga një farë e vetme.

Binjakët natyralisht të konceptuar ndodhin në 1 nga 89 lindje. Ka trajtime artificiale si IUI, IVF, etj. Të cilat ndihmojnë gruan të krijojë binjakë. Megjithatë, është më mirë të mbetesh shtatzënë me binjakë nën kushte natyrale, transmeton Gazeta Shneta.

Këto janë mënyrat më natyrale dhe më të shpejta për të mbetur shtatzënë me binjakë:

Duke pasur histori familjare të binjakeve, atëherë mund të keni shtatzëni të njejtë. Kjo rrit në mënyrë drastike shanset për të pasur foshnja binjake.
Shanset për të patur binjakë preken nga përkatësia juaj etnike. Gratë afrikano-amerikane janë më të prirura të konceptojnë binjakë, megjithatë gratë kaukaziane dhe aziatike kanë më pak shanse për këtë.

Faktori që përcakton konceptimin e binjakëve është gjithashtu mosha. Gratë më të vjetra kanë më shumë gjasa të lindin binjakë, krahasuar me gratë më të reja, por të moshuarat kanë shkallë më të lartë të aborteve dhe komplikimeve.
Shanset më të mëdha për të ofruar fëmijë të binjakëzuar kanë gratë në peshë. Sipas një studimi, gratë me indeks të masës trupore më të lartë se 30, kanë shanse më të mëdha për t’u mbetur shtatzënë me binjakë.

Ndjeshmëria për të konceptuar binjakët mund të rritet me produkte dietetike. Sipas banorëve Afrikan, marrja ditore e produkteve të qumështit gjatë shtatzënisë mund të rrisë shanset e konceptimit të binjakëve në 5 herë.
Konsumi i rrënjëve të kasave dhe i patatave të ëmbla mund të ndihmojë në konceptimin e binjakeve. Numrin më të madh të binjakëve në botë kanë nigerianët, ndërsa gratë hanë rrënjët e Cassava ose patatet e ëmbla shpesh gjatë shtatzënisë. Ekziston një kimik specifik i pranishëm në këto barëra që stimulojnë vezoret të shkarkojnë më shumë se një vezë gjatë ovulimit.

Shanset më të mëdha për të konceptuar binjakët kanë nënat që ushqejnë me gji. Shanset janë nëntë herë më të mëdha në krahasim me ato që nuk i kanë ushqyer me gji të vegjlit e tyre.
Pilulat e kontrollit të lindjes ndihmojnë gratë të konceptohen me binjakë. Pas ndalimit të pilulave, një grua mund të mbetet shtatzënë me binjakë. Nëse gruaja i ka marrë ato për 6 muaj ose më shumë, trupi do të priret të rregullojë prodhimin e hormoneve që mund të përshpejtojnë prodhimin e hormoneve dhe vezoret mund të lëshojnë shumë vezë. gjë që mund ta ndihmojnë gruan të konceptohet me binjakë.

Acidi folik gjithashtu rrit gjasat. Një studim i tanishëm australian tregon se acidi folik i marrë përpara shtatzënisë mund të ndihmojë gruan të mbetet shtatzënë me binjakë dhe gjithashtu ndihmon në luftimin e defekteve të tubit nervor.
Plani për një familje të madhe është mënyra më natyrale për të rritur shanset për të pasur binjakë. Numri i shtatzënive mund t’ju ndihmojë të mbeteni shtatzënë me binjakë.