8 shenjat e shpejta që tregojnë se mund ta keni kaluar koronavirusin dhe nuk e keni ditur

Tashme kemi arritur ne fazen ku eshte rritur edhe numri i personave te sheruar te cilet e kane fituar kunder Covid-19.

Megjithate sipas eksperteve ekziston mundesia qe disa persona jane sheruar pa patur nevoje te shkojne ne spital pasi kane pasur format e buta te simptomave.

Hulumtimi i bere nga universiteti i Oxford ka treguar se ka 8 shenja qe tregojne se ju mund te jeni perballur me kete virus por me simptoma te buta, ja cilat jane :

1. Infeksioni i syve: hulumtimi ka treguar se infeksioni i syve njohur si konjuktivit ka mundesi te jete shenje e coronavirusit por kjo shihe si nje simptome e shoqeruar edhe me ethe, kolle te thate apo tjeter.

2. Kolla e thate eshte nje simptome shume e njohur e coronavirusit .

3. Lodhja mendore: edhe pse jo shume e njohur zyrtarisht, disa paciente gjithsesi kane paraqitur kete simptome.

4. Temperatura: deri tani temperatura eshte treguesi me i shpeshte i Covid-19.

5. Veshtiresi ne frymemarrje: e shoqeruar me ndjenjen e shtrengimit ne gjoks dhe veshtiresia e marrjes fryme thelle jane nder simptomat kryesore.

6. Humbje e shqises se degjimit, nuhatjes apo shijimit: kjo eshte hulumtuar nje asosacion Britanik i botuar nga Daily Mail.

7. Probleme me stomakun: Ka rezultuar se nga 204 paciente qe ishin pjese e studimit 48.5 % kane pas edhe diharre.

8. Lodhje fizike: Kjo eshte nje tjeter simptome e virusit qe shfaqet per shkak te ftohjes, gripit e shume viruseve qe jep ndjesine e lodhjes dhe dobesise./boldnews

Megjithate, nje organizem i shendoshe dhe me imunitet te forte eshte ne gjendje qe te perballet me keto simptoma pa pasur probleme