9 gjërat që një vjehër nuk duhet të bëjë kurrë nuses se saj

0
3074

Martesa është një botë krejtësisht e re për djalin ose vajzën tuaj, por është një rregullim të jesh edhe “vjehrri”. Është e lehtë të bësh gabime pasi të gjithë mësohen me dinamikën e re.

Këtu janë 9 gjëra që duhet të shmangni pasi të keni mirëpritur nusen e djalit në familjen tuaj:

1. Kritikoni bashkëshortin ose familjen e fëmijës suaj të rritur
Tregoni me kujdes kur flisni për gabimet ose dobësitë e bashkëshortit të djalit ose vajzës suaj të dashur. Tregohuni me e matur dhe me e zgjuar.

2. Jep këshilla të pakërkuara
Nëse nuk jeni dakord me mënyrën se si nusja juaj e mban shtëpinë ose se si prindërit e dhëndrit tuaj, mos hyni dhe jepni asnjë këshillë se si ta bëni më mirë. Pasi cdo shtepi ka kodet e saj te jetes ndaj nuk duhet te japesh keshille aty ku ajo nuk vlen.

3. Injoroni dëshirat e tyre për kohën tuaj me nipërit dhe mbesat
Hiqeni sheqerin pak më me kursim; lërini fëmijët të flenë në një kohë që janë mësuar; jepini atyre dhurata më pak ose më pak ekstravagante. Nëse ata duan që ju të ndaloni së disiplinuari sikur të jeni prindi, përpiquni ta respektoni edhe këtë. Kini disa pritshmëri të thjeshta dhe të arsyeshme për nipërit tuaj, por lërini disa gjëra të rrëshqasin.

4. Ndihmoni me kuzhinën, lavanderi ose organizimin
Nëse nusja juaj nuk ju kërkon në mënyrë specifike të palosni rrobat, të riorganizoni kabinetet e saj ose të bëni pazar, mos ndërhyni dhe bëni atë. Ajo do t’i interpretojë veprimet tuaja pasi ju mendoni se shtëpia e saj është rrëmujë dhe ajo nuk është një shtëpiake mjaft e mirë.

5. Luaj të preferuarat
Sigurisht, ju e keni rritur fëmijën tuaj dhe mund të pëlqeni të kaloni kohë me të. Por tani ajo vjen me një partner krejt të ri. Mund të duhet pak kohë për të ndjerë të njëjtën gjë për dhëndrin ose nusen tuaj si për fëmijën tuaj, por përqafoni djalin ose vajzën tuaj të re dhe bëjeni atë të ndihet po aq i vlerësuar sa fëmija që keni dashur. që në foshnjëri.

6. Krahasoni jetën e tyre me mënyrën se si ka qenë dikur
Nëse jeni duke e krahasuar jetën bashkëshortore të djalit tuaj, me zakone të reja dhe interesa të përziera, me jetën e tij beqare si beqar apo adoleshent, ose jetën e tij martesore me jetën tuaj martesore në faza të ngjashme (koha juaj e sapomartuar, i riu – përvoja e prindërve, etj.), nuk po i bëni asnjë nder askujt. Krahasimi nuk ndihmon asgjë, ndaj merrni të sotmen ashtu siç është.

7. Fajësimi
Ashtu si krahasimi, fajësimi nuk bën asgjë më të mirë. Thjesht tregon se jeni gati të hidhni një person nën autobus për të bërë dikë tjetër, me shumë mundësi, fëmija juaj biologjik, të duket më i mirë. Edhe kur fëmija juaj është ai që fajëson, përpiquni ta ndihmoni atë të kthehet në një vend ku ai ose ajo mund të punojë së bashku me bashkëshortin për të përmirësuar një situatë. Shikoni për pozitiven dhe për mënyrat se si nusja ose dhëndri juaj po bën diçka të drejtë dhe ndërto mbi këtë.

8. Ndani detaje në mediat sociale
Pavarësisht nëse janë informacione për fëmijët tuaj që udhëtojnë diku, qëllimet e tyre si çift apo familje, foto të nipërve apo çdo gjë tjetër që është personale, sigurohuni që të dini se çfarë ata janë të gatshëm që ju të postoni në mediat sociale rreth tyre. Nëse ata janë të kujdesshëm për vendosjen e fotove të fëmijëve të tyre në internet ose përdorimin e emrave të tyre, respektojeni këtë. Mund t’ju duhet të pyesni që në fillim se çfarë presin dhe çfarë duan nga përdorimi juaj i Facebook, Twitter ose Instagram kur bëhet fjalë për ta.

9. Prisni që bashkëshorti i djalit ose vajzës suaj të kontaktojë
Mos pushtoni dhe supozoni, por ftoni rregullisht dhëndrin ose nusen tuaj të lidhen në një farë mënyre. Ju mund ta befasoni atë duke telefonuar telefonin e tij ose të saj në vend të fëmijës suaj; ju mund t’i ftoni në drekë për një kohë të vetme; mund të gjesh kohë për të njohur më mirë familjen e tij/saj. Tregoni se jeni të interesuar për një marrëdhënie, pa gjykuar, pa pritshmëri dhe lëreni të zhvillohet në mënyrë organike.