90 ore nen rrenojat e termetit shpetohet foshnja 10 diteshe dhe nena e tij.Video

TURQI- Ndërsa ditët kalojnë, shpresat për të mbijetuarit zbehen. Por megjithatë ka raste që mbushin me gëzim.

Tipike është shembulli i Yagiz Ulas, një vajzë e porsalindur vetëm 10 ditëshe, e cila u nxor e gjallë nga rrënojat e një ndërtese në provincën Hatay së bashku me nënën e saj. Si nëna ashtu edhe foshnja ishin nen rrenoja për plot 90 orë, por arritën të qëndronin gjallë derisa shpëtimtarët i gjetën.

Lajmi për shpëtimin e foshnjës dhe nënës së tij bëri xhiron e rrjeteve sociale, ku shumë prej tyre shprehën mirënjohjen për shpëtimtarët që nuk kanë reshtur përpjekjet për të shpëtuar sa më shumë jetë.

“Yagiz Ulas është vetëm 10 ditesh. 90 orë pas tërmetit, ajo u çlirua nga rrënojat me nënën e saj”, ka shkruar Ekrem Imamoglu në Twitter, në një nga dhjetëra komentet për incidentin.