“Behet me detyrim”/ Rama merr vendim e fundit: Pas kesaj date nuk do te kete me..

Duke nisur nga data 1 qershor 2022 prodhimi, përdorimi dhe importimi i qeseve plastike do të ndalohet me ligj në të gjithë Shqipërinë.

Rama tha se ky vendim do të zbatohet me detyrim nga subjektet tregtare, prodhuesit dhe qytetarët të cilët do të gjobiten nëse i përdorin qeset plastike.

Rama tha se propozimi bazohet në nevojën për reduktimin e këtyre mbetjeve plastike, për shkak të ndotjes që shkakton në tokë dhe det. Ligji ka hyrë në fuqi prej vitit 2019, por Rama ka bërë me dije se do të zbatohet urgjentisht pas 1 qershortit të këtij viti.