Bima më toksike paraqet rrezik për fëmijët nese e prekin

0
333

Kini kujdes nga kjo bimë e cila është e rrezikshme për njerëzit dhe femijet.

Në shumë raste të raportuara, një skuqje e kuqe zhvillohet në lëkurë, e cila bëhet më e dhimbshme dhe më pas flluska.

Qarqe të shumta raportojnë se moti i ngrohtë ka krijuar kushtet perfekte që kjo bimë e rrezikshme të lulëzojë.

Pjesë e familjes së karotës, kërpudha gjigante duket e bukur, por është e rrezikshme kur preket nga lëkura e njeriut.

Çfarë është bima hogweed? eshte nje bime që kanë efekte të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Duke u rritur deri në pesë metra, lëngu i tij përmban kimikate toksike të cilat reagojnë me dritën kur janë në kontakt me lëkurën e njeriut, duke shkaktuar flluska brenda 48 orëve transmeton shiko.news

Në fakt është e bukur dhe duket si majdanoz i madh dhe ka kërcell të gjelbër

“Do të ishte e lehtë për një fëmijë të prekë bimën. Nese nje femi luan futboll dhe e prek ate mund te digjet shume keq.


Fëmijët tërhiqen pas tyre sepse rriten dhe disa lule te bardha. Nese do ta preknin do te ishte fatale prandaj ruajini femijet nga kjo bime transmeton shiko.news