Boris Johnson prezanton planin për të ndaluar Putin

Boris Johnson prezantoi një plan prej gjashtë pikash për të ndaluar Putinin, të cilin kryeministri britanik e përshkroi në një fjalim në New York Times.

Sipas Johnson, liderët botërorë duhet të mobilizojnë “një koalicion ndërkombëtar humanitar” për Ukrainën, duke mbështetur Kievin “në përpjekjet e tij mbrojtëse”.

Për më tepër, është e nevojshme të intensifikohet presioni ekonomik ndaj Rusisë, duke mbështetur zgjidhjen diplomatike, por vetëm me pjesëmarrjen e plotë të qeverisë ukrainase dhe duke nisur një “fushatë për të forcuar sigurinë dhe qëndrueshmërinë” midis vendeve të NATO-s.

6 pikat

Udhëheqësit botërorë duhet të mobilizojnë një koalicion humanitar ndërkombëtar për Ukrainën.

Ata gjithashtu duhet të mbështesin Ukrainën në përpjekjet e saj për të siguruar vetëmbrojtjen.

Presioni ekonomik ndaj Rusisë duhet të rritet.

Komuniteti ndërkombëtar duhet t’i rezistojë normalizimit rrëshqitës të veprimeve të saj në Ukrainë.

Rezolutat diplomatike për luftën duhet të ndiqen, por vetëm me pjesëmarrjen e plotë të qeverisë legjitime të Ukrainës.

Duhet të ketë një fushatë të shpejtë për të forcuar sigurinë dhe qëndrueshmërinë midis vendeve të NATO-s.