Burri kishte dhimbje gishti për 5 vjet. Mjeket i japin lajmin qe nuk e priste

0
255

Burri kishte dhimbje gishti për 5 vjet. Pas një diagnoze tronditëse, atij iu dhanë 5 ditë jetë

Në mars 2022, këmba e Richard Bernstein u fry. Për rreth pesë vjet, ai kishte përjetuar dhimbje në gishtin e djathtë dhe pyeste veten nëse kishte lidhje me këtë. Në të njëjtën kohë, ai vuri re një gungë në bark dhe mendoi se ndoshta kishte një hernie. Por shpejt mësoi se ishte diçka shumë më serioze.

“Ishte një gungë që po rritej në veshkën time,” tha Bernstein. Kur mjeku më dërgoi për një skanim, ata zbuluan se veshka nuk po dukej mirë.”

Bernstein vizitoi Dr. Michael Grasso, drejtuesin e urologjisë në Spitalin Phelps, dhe mësoi se situata e tij ishte më e tmerrshme sesa e kishte kuptuar. 64-vjeçari kishte kancer në veshka të fazës 3 , dhe tumori masiv po pengonte rrjedhjen e duhur të gjakut në të gjithë trupin e tij.

“Ai më tha se kisha rreth pesë ditë për të jetuar,” tha Bernstein.

Dr Grasso u befasua që Bernstein dukej asimptomatik,”Ai u paraqit me simptoma relativisht të lehta, këmba e tij ishte e fryrë dhe ai ankohej për simptoma lokale.”

Bernstein u ndie i befasuar që i duhej gjithashtu t’i nënshtrohej një operacioni bypass gjatë heqjes së tumorit. E gjithë procedura zgjati nga 10 deri në 12 orë.
Ndërsa u shërua nga operacioni, ai iu nënshtrua terapisë fizike dhe u ndje i befasuar nga sa e vështirë ka qenë.
Ënjtja kishte ndikuar në kontrollin që kishte nga gjuri e poshtë, dhe ai ende çalon pak. Ai shpreson se me më shumë terapi fizike do ta korrigjojë atë.

“Unë jam shumë mirënjohës për mjekët,” tha Bernstein. “Është një gjë e fshehur, kanceri i veshkave. Në të vërtetë nuk shkakton dhimbje. Nuk do ta dinit kurrë se e kishit atë.”