Hithra, ja pse është një kurë për shumë sëmundje

Prania e manganit në hithër lehtëson senilitetin dhe largon harresën. Përdorimi i tij i përditshëm është një preventivë e duhur e anemisë, dhe përveç kësaj gjithkush ka nevojë për praninë e kalciumit në ushqimin e përditshëm. Hithi është një barishte medicinale që ndihmon në shumë sëmundje dhe rekomandohet veçanërisht për njerëzit me sëmundje të veshkave…

Read More

Nese keni probleme me stomakun ja cfare duhet te hani nga Blerina Bombaj

Problemet me stomakun janë të shumta. Disa ushqime janë më të “sjellshme” me të sesa të tjerat, ndaj është mirë që të përdoren më rregullisht Blerina Bombaj/ Dietologe klinike Shprehja “probleme me stomakun” përfshin shumë simptoma të lidhura me stomakun dhe zorrët. Ky problem shëndetësor mund të sjellë pasoja dhe ndjeshmëri të lartë të aparatit…

Read More

Shtatë efektet e dëmshme të kripës në trup

Kripa ndryshon shijen e ushqimit, por ajo gjithashtu ndikon trup në mënyra që nuk mund të imagjinoni. Është burimi kryesor i jodit, kurse mungesa e saj mund të çojë deri te struma apo gusha. Nga ana tjetër, nëse konsumohet shumë, mund të shkaktojë probleme shëndetësore. Presioni i lartë i gjakut Kripa ndikon në presionin e…

Read More

Si ta ulni kolesterolin duke perdorur keto ushqime nga Dr. Ndue NIKAJ

Dr. Ndue NIKAJ Kolesteroli është një lëndë e rëndësishme (themelore) për organizmin, që mund të transformohet në një helm për sistemin kardio – vaskular nëse ai akumulohet me tepricë. Ai bën pjesë në lëndët themelore yndyrore për funksione të ndryshme biologjike. Para së gjithash, është një komponent (përbërës), që formon membranen qelizore, qoftë atë të…

Read More

Cfarë ndodh me trupin nëse hani 10 kumbulla në ditë?

Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise për të përgatitur ushqim për dimër, dhe përveç se janë më të përdorura për përgatitjen e marmelatave, është e këshillueshme për ti ngrënë edhe të freskëta. Kumbulla përmban vitamina C (5 deri 8 mg per 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, vitaminen B2, vitaminen…

Read More