Çfarë po ndodh keshtu? Konfirmohet shteti i parë me valën e dytë të Koronavirusit ndaj duhet…

Tashme ne Korene e Jugut ka filluar vala e dyte e te infekturave me koronavirus por eshte me ndryshe nga ajo e para pasi te infektuarit sherohen me lehte dhe eshte pak me ndryshe.

Jane 90 raste të reja të importuara gjatë javës së kaluar, duke treguar një rritje të ndjeshme nga 48, javën e kaluar ndaj rritja eshte me hapa te avasht.

Në një konferencë, Jeong Eun-kyeong, drejtori i Qendrave Koreane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, pranoi se vendi tani po kalonte një valë të dytë të virusit, pas një rritjeje në fund të shkurtit dhe marsit të përqendruar në qytetin juglindor të Daegu.

Vendi ka raportuar rreth 40 deri 50 raste të reja në ditë që nga fundi i majit, kryesisht nga zona metropolitane e Seulit, ku jetojnë rreth gjysma e 51 milion banorëve të Koresë së Jugut.