Cmendet Putin urdheron ciftet te bejne nga 8 femije apo me shume

Pas nje renie te popullsise Ruse Putin kerkon qe popullsia te rritet serisht duke thene se duhet cdo nene te lind 8 femije apo dhe me shume pasi popullsia ra me 550,000 gjatë vitit të parë të luftës së tij në Ukrainë.

Lufta ne Ukrain doli jashte parashikimeve dhe ende nuk po mbaron ku te dyja palet kane humbje te madhe nga kjo lufte.

Putin u kërkoi rusëve të ktheheshin në epokën cariste kur familjet e mëdha ishin të zakonshme.

“Falë Zotit, shumë nga njerëzit tanë kanë një traditë të një familjeje të fortë me shumë breza, duke rritur katër, pesë e më shumë fëmijë”, tha ai.

“Le të kujtojmë se si në familjet ruse shumë nga gjyshet dhe stërgjyshet tona kishin shtatë, tetë, apo edhe më shumë fëmijë. Të ruajmë dhe ringjallim këto tradita të mrekullueshme.