Del vaksina e koronavirusit, ‘përqindja e lartë’ e pacientëve që kanë ‘përgjigje mjaft të mirë’

Tashme eshte bere e ditur se po behen disa prova nga vaksinat qe jane eksperimentuar prej studiuesve te ndryshem.

Dr Jenny Harries tha se “përqindja e madhe” e pacientëve që janë testuar kishin “përgjigje mjaft të mirë” ndaj vaksinës. Ndaj keto pretendimet e tyre kanë ngjallur shpresa për një vaksinë apo kurë të mundshme të koronavirusit se shpejti, shkruan Daily Mail.

Gjate fjales se saj në një konferencën për shtyp mbi koronavirusin Dr Harries tha: “Unë mendoj se ne gjithashtu kemi filluar të shohim përmes disa testimeve të vogla tani nga personat që kanë pasur Covid-19 dhe që kanë testuar pozitiv”.

“Ne kemi kërkuar për antitrupat e tyre, dhe një përqindje shumë e madhe e pacientëve, në të vërtetë kanë një përgjigje reaktive të mire”.

Doktoresha tha se shenjat e imunitetit mund të ndryshojnë nga pacienti në pacient, por mjekët do të prisnin që pacientet të kenë një imunitet më të mirë pas një jave e gjysmë pasi të ishin sëmurë me koronavirus.

Kjo vaksinë e cila ishte paralajmëruar me parë, ka filluar me testime klinike, përvec tek vunelletarët e shëndoshë, tanimë kanë filluar ta testojnë dhe tek pacientët me Covid-19.