Dokumenti në Itali: Personat e infektuar mbi 80 vjeç ose me shume nuk pranohen në kujdesin intensiv.Rregullat e reja

Italia tashme eshte plote me te infektuar dhe nuk mund ti perballoj te gjithe te infektuarit ne spitalet e tyre.Ndaj ata qe jane mbi moshen 80 vjecare do te kene nje kujdes me te ulet ne krahasim te atyre qe jane me te rinje.

Dokumenti eshte i përgatitur nga një njësi e menaxhimit të krizave në qytetin e Torinos.

Dhe kjo do te thote qe ata qe jane mbi moshen 80 vjec do te kene nje kujdes me te ulet ne krahasim me ata qe jane te rinje.

Kapaciteti i kujdesit intensiv është tepër i vogël në këto momente në Itali ndërsa koronavirusi vazhdon të përhapet cdo dite dhe nurmi eshte ne rritje.

Kete lajm e raporton ‘The Daily Telegraph’.Dokumenti është gati dhe i plotë dhe pritet vetëm miratimi nga një komitet tekniko-shkencor para se të dërgohet në spitale dhe te aprovohet.

Dhe ky dokumente do te zbatohet ne te gjithe Italine.

5,090 shtretër jane ne Itali të kujdesit intensiv, që për momentin tejkalon numrin e pacientëve që kanë nevojë për to dhe gjendja eshte emergjente dhe nuk ka vend per ti shtruar pacientet.

Deri tani jane mbi 30.000 te infektuar dhe mbi 2000 raste te sheruara.