E fundit/ Mbërrijne ndihmat drejt Ukrainës: Armatimet tona u dorëzuan. Zelensky kush po e ndihmon

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha të shtunën se “partnerët” po dërgonin armë për të ndihmuar Kievin të luftonte trupat ruse, duke shtuar se ai kishte folur me telefon me liderin francez Emmanuel Macron.

“Një ditë e re në vijën e frontit diplomatik filloi me një bisedë me Emmanuel Macron”, shkroi Zelensky në Twitter. “Armët dhe pajisjet nga partnerët tanë janë rrugës për në Ukrainë. Koalicioni kundër luftës po punon!”

Edhe ministri i Forcave të Armatosura të Britanisë tha se Britania e Madhe dhe 25 vendet e tjera kanë rënë dakord për të ndihmuar Ukrainën me ndihma humanitare dhe logjistike.

Ai i tha BBC Radio 4 se Britania e Madhe duhet të punojë me shtetet e tjera për të koordinuar si do të dërgohet ndihma ushtarake në dorë të Ukranisës.

Ai tha se Kremlini kishte të ngjarë të “reflektonte” mbi rezistencën e fortë që po haste të ukrainasve dhe pranoi se ekzistonte rreziku se do të përdorte bombardime më të rënda ndaj Ukrainës.

Ai tha se përpjekjet diplomatike britanike po vazhdonin për të bindur vendet e tjera që të bien dakord që Rusia të hiqet nga sistemi ndërkombëtar i transfertave bankare Sëift.

“Nuk është një vendim i njëanshëm që mund të marrë Mbretëria e Bashkuar – por pozicioni ynë është i qartë”, tha ai.

Ministri i Mbrojtjes i Policisë Mariusz Błaszczak përmes një postimi në Twitter njoftoi se “tashmë kolona me armatime që po i dorëzojmë Ukrainës tashmë ka mbërritur te fqinjët tanë. Ne mbështesim ukrainasit, qëndrojmë në solidaritet dhe kundërs