E la punën për tju përkushtuar djalit. Humb jetën babë e birë në aksidentin me trena në Greqi

Vangelis u largua nga Policia rreth një vit më parë. Ai donte të pushonte dhe t’i përkushtohej rritjes së djalit të tij të mitur.

Fati ishte mizor me të. 54-vjeçari Vangelis Bournazis dhe djali i tij 15-vjeçar janë dy nga viktimat e tragjedisë së Tempit.

Ata po ktheheshin nga një udhëtim në Athinë.

Vangelit i erdhi keq kur pa mbesën e tij, vajzën tre muajshe të djalit të tij të madh.

Në kthim, ai rezervoi një shtrat së bashku me djalin e tij të mitur.

Tre fëmijët e tij ishin e gjithë pasuria e tij. Dy vjet më parë ai humbi gruan e tij nga kanceri. Humbja i kushtoi shtrenjtë.

Ai ia doli dhe u ngrit përsëri në këmbë. Ai mburrej me fëmijët e tij që po përparonin.

Përmes tyre ai vetë mori jetën. Derisa treni fatal hyri në luginën e mallkuar.

Ai kishte rezervuar një shtrat. Në një moment 54-vjeçari dhe engjëlli i tij i vogël u zhdukën.

Vangelis Bournazis shërbente në Policinë Rrugore të Litisit. Njerëzit që e njihnin flasin për një polic shembullor dhe një familjar të denjë.

Ata e përshkruajnë me fjalët më të ngrohta luftën që ai bëri përkrah gruas së tij. Ata e admirojnë se sa krenar ishte për fëmijët e tij dhe me sa dashuri i rriti ata.

Ai fluturoi në qiell me engjëllin e tij të vogël. Ata shkuan për të gjetur nënën e familjes.

Pse kaq herët? Pse kaq e padrejtë? Askush nuk ka një përgjigje. Heshtje dhe lot.

Dimitris Bournazis shkoi në Larisa për të identifikuar kufomat e babait dhe vëllait të tij.

Ai shtrëngoi dhëmbët dhe gjeti guximin të fliste me gazetarët për masakrën.

Me një zë të dridhur dhe një vështrim të mbushur me inat, ai pati vetëm një apel:

“Bëni diçka që askush tjetër të mos vdesë!”