E thotë shkenca, kjo është mosha ideale për shtatzëninë e parë,

Pyetja më e shpeshtë që u bëhet çifteve të reja është “kur do të bëheni prindër?”. Në shoqërinë ku jetojmë, supozohet se pas zyrtarizimit të një lidhjeje, martesa e fëmija janë dy hapat që normalizojnë jetën në çift. KA studime te ndyshme por me e mira eshte sa me heret pasi lindja ne moshte te re pas te 20-tave eshte me e mira.

Nëse pikërisht kjo gjë ju shqetëson, qetësohuni, shkenca ju del në krah.

Nuk është e thënë që menjëherë pas disa muajve martesë të bëni një fëmijë, pasi dhe të qënurit nënë ka moshën e saj ideale.

Sipas një studimi shkencor nga Universiteti i Kalifornisë së Jugut, mosha 25 vjeç është mosha e përkryer për t’i dhënë jetë një fëmijë.

Besohet se shtatzënia pas moshës 30 vjeç është e rrezikshme, por kjo gjë nuk është e vërtetuar, përkundrazi studimet e ndryshme vërtetojnë të kundërtën.

Në këtë kohë, femra ndihet shumë më e vendosur dhe e sigurtë për një hap të tillë.

Kjo gjë ndikon drejtëpërdrejtë në shëndetin mendor të femrës, gjithashtu dhe lidhet ngushtë me hormonet.

Estrogjeni dhe progesteroni ndikojnë në aftësitë njohëse dhe funksionet e trurit sidomos nëse trupi i femrës përjeton një shtatzëni në moshë të vonë.

Kjo është përgjigjia e duhur që mund t’ju jepni atyre njerëzve që ju vendosin nën presion për diçka që ju përket vetëm juve dhe partnerit. a me shpjte aq me mire.