Edi Rama: Po përgatitet programi i hapjes graduale, ja kur do te hapen lokalet

Nese gjendja e te infektuarve bie Kryeministri Rama thote se hapja do vije graduale por nese gjendja e te infektuarve rritet dhe shtrengimi do vij me shume por ne shpresojme per nje lehtesim dhe nje qetesim te te infektuarve ditet e fundit.

Edi Rama thote se është duke u përgatitur një plan për këtë, ndërsa u shpreh se lokalet dhe restorantet do të jenë të fundit që do të hapen dhe shpresoj qe ky fund te vije sa me shpejte dhe te largojme virusin .

Ja se si shprehet ai:“Po përgatisim programin e hapjes graduale. Do të ketë rregulla strikte për hapjen e aktiviteteve tregtare apo ekonomike. Asnjë vend nuk ka folur për një hapje, ku restorantet apo lokalet janë në fillim apo në mes të procesit. Ata do të jenë të fundit që do të hapen. Është e pamundur ndryshe”, u shpreh kryeministri.

Më tej, kryeministri u shpreh i vendosur për miratimin e ndryshimeve në kodin penal. “Hapja do të shtrëngohet me shtrëngim. Ne nuk mund të tolerojmë ata që mendojnë se kjo punë iku apo të lëvizin jashtë rregullave. Ne do të miratojnë futjen në kodin penal të masave që lidhen me situatën epidemisë”, tha Rama.

Shpresojm te behet me mire.