Flet për shkollat/ Rama jep lajmet e mira: Zgjatet fasha orare dhe lirohet lëvizja e mjeteve

Shpresojme qe cdo jave te kete hapje te reja per te gjithe qytetaret dhe ne ditet ne vazhdim te marrim lajme te mira

Por ja se si shprehet kryeministri Rama:“Thjeshtë le të shikojë ca bëhet rreth e rrotull. Armiku nuk ikën po nuk doli vaksina. Hapja duhet të jetë graduale, vigjilenca duhet të jetë maksimale dhe imponimi i rregullave duhet të vijojë ndryshe gjithcka bëmë humbet cdo vlerë. E di që ju kanë lodhur lejet, kufizimet dhe ndryshimet, por kjo është dhimbje koke, jo vetëm për ju. Javën e ardhshme do të rrisim orarin e daljes së në pazar. Do të hapim dhe rrugët ndërqytetase për shërbimet taksi. Nga e hëna 4 maj do të lehtësojmë lëvizjet brenda qyteteve.

Deri në fillim jave tjetër do të kemi një vendim për shkollat dhe universitetet, vetëm Danimarka i ka hapur shkollat pjesërisht, harrojeni Suedinë. Dmth të gjithë ende nuk kas një konkluzion për arsimin dhe turizmin. Ne kemi edhe një taksirat tjetër pasojat e nga tërmeti ku kemi humbur shkolla në zonat më të populluara dhe sot kemi mbipopulluara shumë nga shkollat ekzistuese. Risku për t’i hapur shkollat është shumë i madh.’ tha Rama.

Shpresojme qe te behet me mire ne ditet ne vazhdim dhe te marrim lajme te mira.