Gjermanët hedhin në gjyq kompanin e vaksinës Anti-Kovid pasi kanë pësuar dëme në shëndet

0
251

Paditë e para do të fillojnë së shpejti: ka pothuajse 200 padi civile kundër prodhuesve të vaksinave kundër koronës si BioNTech në të gjithë Gjermaninë.

Njerëzit ankohen që pretendojnë se janë dëmtuar.Sipas avokatëve, të paktën 185 padi civile janë në pritje në të gjithë Gjermaninë për dëmet e supozuara të shkaktuara nga vaksinat.

Sipas deklaratave të tyre, dy firma ligjore në Düsseldorf dhe Wiesbaden përfaqësojnë përkatësisht 135 dhe 50 raste. Paditë drejtohen kundër të katër prodhuesve kryesorë të vaksinave kundër koronës: BioNTech, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson.
Gjyqi i parë i supozuar duhet të nisë më 28 prill në Gjykatën Rajonale të Frankfurtit.

Ndërkohë, fillimi i gjykimit është shtyrë për në datën 7 korrik. I pandehuri është prodhuesi i vaksinave me bazë në Mainz, BioNTech.

Paditësja është një grua që pretendon se ka pësuar dëmtime në zemër si pasojë e vaksinimit. Gruaja, e cila, sipas avokatit të saj, punon vetë në një profesion mjekësor, dëshiron të mbetet e panjohur. Çdo rast duhet të negociohet individualisht ose do të arrihet një zgjidhje.

Burimi lajmit