Gjermani jep daten se kur fillojne udhetimet dhe 31 vende mund ta vizitojne

Tashme Gjermani po pritet te hapet dhe nga dat 15 qershor priten te fillojne pune aeroportet dhe te fillojne vizat.

Pritet qe 31 vende evropiane mund te vizitojne gjermanin por vendet e ballkanit ende nuk ka ndonje aprovim.Zvicra Austria Holanda Belgjika Italia Franca Britania dhe vende te tjera te evropes

Gjermani pritet qe ne date 15 te hap rruget te aeroportet.

Por ende ka pyetje të hapura, si për shembull si do të veprohet me vendet e treta, me të cilat ekziston kufizimi i udhëtimit deri në 15 qershor, e mes tyre ka vende që janë shumë më pak të prekura nga pandemia se Gjermania, ku përfshihet edhe Ballkani? Do të zgjatet kufizimi i udhëtimit me vendet e treta jo anëtare të BE në një kohë kur lëvizja brenda BE lejohet?

Sipas agjencisë së lajmeve dpa ka gjasa që konsultimet të shtyhen. Si indikator për këtë shihet edhe shtyrja e një mbledhjeje të kabinetit qeveritar që njihet si kabineti Corona, ku sipas zëdhënësit të qeverisë, Steffen Seibert, do të flitej për udhëtimet brenda europiane.

Paralajmërimi në fuqi që nga marsi

Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas, (SPD) e ka shpallur paralajmërimin e udhëtimit më 17 mars, një hap unikal. Deri më tani paralajmërimet për udhëtime lëshoheshin vetëm për vende me rrezik jete, sidomos në zonat e luftës, Siri apo Afganistan. Në javët e kaluara u morën me një aksion të pashembullt më shumë se 240.000 turistë nga vende të ndryshme të botës pas ndërprerjes së lidhjeve të fluturimit apo ato me anije.

Por deri ne dt 15 priten te dalin lajme te reja dhe marrveshje te reja se kush do te udhetoj drejte gjermanise.