Gjermania i dërgon Kinës faturë me miliarda euro për “dëmet e koronavirusit”A do ti paguaj Kina?

Te gjithe shtete e botes i kerkojne tani kines te paguaj tarifat e saj qe ndodhi.

Keshtu ka ndodhur dhe me Gjermanin qe i ka kerkuar Kines 149 miliardë euro per te gjithe ate te keqe qe ka bere ndaj popullit te saj.

Sipas Gjermanisë, Kina i detyrohet 149 miliardë euro dëmshpërblim prej ndikimit dhe pasojave që po solli dhe po sjell Covid-19.

Këto zhvillime vijnë pas akuzave se Pekini po mbulon shkallën e krizës së shkaktuar nga koronavirusi, në një kohë kur burimi i shpërthimit mbetet një mister.

Të shtunën, Donald Trump paralajmëroi se Kina do të përballet me pasoja nëse ajo rezulton “me vetëdije përgjegjëse” për lëshimin e pandemisë së koronavirusit. Presidenti Trump u tha gazetarëve:

“Koronavirusi mund të ishte ndaluar në Kinë, por tani e gjithë bota po vuan dhe mbase te gjithe do ti japin Kines nje fature.”