Gjermania i kërkon Kinës një dëmshpërblim prej 150mld euro për dëmet e shkaktuara nga koronavirusi

Tashmë Gjermania është bashkuar me Britaninë e Madhe, Francën dhe SHBA-të, në akauzat kindër Kinës si fajtore për të gjithë këtë përhapje globale të koronavirusit.

Por nuk ka mjaftuar vetëm akuza, pasi mësohet se Gjermania i ka kërkuar Kinës një shifër shumë të majme si dëmshpërblim për dëmet e shkaktuara nga COVID-19, dhe me një vlerë prej 150 miliardë euro.

Lajmin e bën të ditur tabloidi britanik Express, por kërkesa për këtë shifër ka ardhur nga prestigjiozja gjermane BILD, e cila edhe ajo është e përfshirë gjithashtu kundër Kinës.

BILD, në një artikull me titullin “Ajo që Kina na ka borxh”, ka hartuar një faturë se çfarë duhet të paguajë Kina.

NBILD, në një artikull me titullin “Ajo që Kina na ka borxh”, ka hartuar një faturë se çfarë duhet të paguajë Kina.

Lista përfshin një tarifë prej 27 miliardë eurosh për të ardhurat e humbura të turizmit, deri në 7.2 miliardë euro për industrinë gjermane të filmit, një milion euro në orë për kompaninë ajrore gjermane Lufthansa dhe 50 miliardë euro për bizneset e vogla gjermane.

Kina nga ana tjetër i është përgjigjur këtij artikulli, duke u shprehur se “nxit ksenofobinë dhe nacionalizmin”. kBILD, në një artikull me titullin “Ajo që Kina na ka borxh”, ka hartuar një faturë se çfarë duhet të paguajë Kina.

Lista përfshin një tarifë prej 27 miliardë eurosh për të ardhurat e humbura të turizmit, deri në 7.2 miliardë euro për industrinë gjermane të filmit, një milion euro në orë për kompaninë ajrore gjermane Lufthansa dhe 50 miliardë euro për bizneset e vogla gjermane.