Gjuha e trupit. Psikologët: Ja si t`ja lexoni mendjen një njeriu nga veprimet që bën.

Gjestet psikologjike që tregojnë se çka njerëzit po mendojnë vërtet
Ja çfarë do të thotë …

1.Kur dikush kalon këmbën përmbi këmbë
Në rast se ju keni veshur fund apo fustan, ju kaloni këmbët tuaja për të “fshehur “, por veprimi nuk ka gjithmonë të bëjë me zgjedhjen e veshjeve. Nëse dikush e bën këtë para jush, është një shenjë se ata ndjehen të pasigurt. Natyrisht, nëse qëllimi juaj është t’i bëjë ata të ndihen më të ulët, atëherë ja ke arritur!

2.Kur dikush i kryqëzon krahët
Është pothuajse gjithmonë një shenjë e zhgënjimit dhe indinjatës. Nëse një partner ose anëtar i familjes po i shërben ndërsa po japin fjalë mbështetëse, ata po përpiqen të komunikojnë ndjenjën e kundërt me ju nëpërmjet këtij qëndrimi.

3. Kur dikush prek fytyrën e tij
Kjo mund të ndodhë për disa arsye të ndryshme. Personi ndihet ose i kërcënuar nga ju ose thjesht përgjithësisht i pasigurt, dy emocione të forta që do të bënin që dikush të dëshironte të fshehte fytyrën. Nga ana tjetër, mund të jetë gjithashtu një shenjë tërheqjeje, veçanërisht për burrat që kanë mjekër. Në këtë skenar, fërkimi i fytyrës nënkupton jë lloj “dua të të kem afër”. E çuditshme, por e vërtetë!

4. Kur dikush ju jep një shtrëngim duarsh të fortë
Personi që shtrëngon dorën tuaj thjesht dëshiron t’ju bëjë përshtypje. A nuk ju bën të ndiheni të veçantë?

5.Kur dikush prek kokën tuaj
Princ William dhe Dukesha Kate kanë një zakon të prekin kokat e fëmijëve të tyre shpesh, një sinjal mbrojtës që është interesant në njerëzit e të gjitha moshave. Nëse keni një bashkëshort që tenton të kap fytyrën ose flokët tuaj shpesh, sidomos në publik, ata thjesht po përpiqen t’ju mbrojnë nga rreziku apo edhe nga vëmendja e padëshiruar! 6. Kur dikush tund këmbët me nervozitet
Kjo është një shenjë e dikujt që është tepër i shqetësuar për diçka dhe mund të ketë nevojë të nxjerrë energjitë negative.

7.Kur dikush lëviz qafën
Mund të jetë një shenjë e dhimbjes së qafës ose madje por gjithashtu mund të nënkuptojë që personi po përpiqet të fitojë pak simpati nga ju. Për shembull, nëse një punonjës i juaj ecën në zyrën tuaj me këtë sjellje, shanset janë që ata do të japin një lajm të keq dhe më pas mund të kenë nevojë për një përforcim pozitiv.

8.Kur dikush po lëviz gishtat
Gishtat nervoz janë një shenjë dalluese e mërzisë, por, më shpesh sesa jo, është një shenjë e ankthit të lartë.

9.Kur dikush ju sheh shumë me sy
Kjo mund të jetë një ndërlikuar. Ashtu si shembulli i shtrëngimit të duarve të fortë, shumë njerëz kanë dëgjuar se kontakti i fortë me sy komunikon besimin, kështu që ata tentojnë të imitojnë këtë sjellje kur ata mendojnë se janë rreth dikujt që është “më i mirë” se ai. Kjo mund të thotë edhe se ata po ju gënjejnë.

10.Kur dikush nuk ju sheh në sy
Keni pasur ndonjëherë një bisedë me dikë që thjesht shmang shikimin tuaj? Rezulton se personi me të cilin po flisnit ishte me siguri po aq parehat sa ti. Ata mund të ballafaqohen me ndjenjat e turpit ose keqardhjes për ju – mërzinë e plotë.

11. Kur dikush shikon poshtë kur flet me ty
Kur një person shikon poshtë në tokë, kur ata flasin me ty, është një shenjë e sigurt se ata janë të turpshëm dhe jo mjaft të sigurt se si ndjeheni për ta. Një sinjal i dobishëm për të ditur në një takim të parë! shiko.news