Greqia zbulon planin e rihapjes: Ja data qe qytetarët do te dalin lirisht, dhe ja kur lejohen dyqanet, parukeritë apo hotelet

Pasi shifrat e koronavirusit kanë rënë ndjeshëm kudo dhe kjo ka shpalosur edhe planin e rihapjes dhe te çlirimit nga Lock-Down.

Nga mediat greke, behet e ditur se më 4 maj është faza e parë e rihapjes nderkaq qytetarët duke nisur nga kjo datë nuk do të duhet të kërkojnë autorizim për të dalë nga shtëpitë.

Gjithashtu në po këtë datë do të lejohen dyqanet dhe parukeritë që të hapen.

Ndërsa nga data 11- 18 maj janë datat kur do të hapen për herë të parë pas mbylljes kafenete, baret dhe restoranet por po ashtu edhe institucionet arsimore si shkolla dhe universitete.

Ndersa per sa i takon turizmitotelet më pas do të hapen në qershor saktësisht në datën 15 qershor.