Humb jeten ikona e televizionit dhe nje nga spikeret me te mira te lajmeve

0
533

Ka humbur jeten prezantuesja dhe korrespondentja e ABC News, e cila u bë një forcë dominuese në një industri mediatike dikur të dominuar nga burrat. Ajo humbi jeten ne moshen 93 vjecare.

E lindur në vitin 1929, Walters filloi karrierën e saj në media si shkrimtare dhe studiuese për emisionin “Today” të NBC në vitet 1950. Ajo u ngrit shpejt nëpër rangjet dhe u bë bashkë-prezantuese e programit në vitet 1970, duke e bërë atë gruan e parë që bashkë-prezantonte një emision lajmesh në mëngjes në rrjet.

Në vitin 1976, Walters bëri histori përsëri kur u bë gruaja e parë që prezantoi një program lajmesh në mbrëmje , duke u bashkuar me Harry Reasoner në “ABC Evening News”. Ajo vazhdoi të thyente barrierat në industri, duke u bërë gruaja e parë që drejtoi një program lajmesh më vete me lançimin e tyre nje gazetare e madhe dhe plot pasion.

Umb

Barbara Walters do të mbahet mend si një ikonë e televizionit dhe një pioniere për gratë në media. Kontributet e saj në industri dhe ndikimi i saj në gazetari nuk do të harrohen.