Humbin jeten nga zjarri ne shtepi 4 femije nga 5 vjec deri në 6 muajsh ndersa babai ne gjëndje të rënd

SERBI-Babai i fëmijëve të ndjerë është lënduar rëndë me djegie të shkallës së tretë dhe të katërt, për shkak të thithjes së tymit është intubuar dhe me urgjencë është transferuar në Qendrën Klinike të Serbisë, ndërsa nëna është trajtuar në gjendje stabile në Spitalin e Përgjithshëm të Novi Pazarit. me djegie të shkallës së dytë dhe të tretë, sipas Departamentit të Kirurgjisë në Novi Pazar.

Sipas informacioneve jozyrtare nga terreni, për mediat u tha se shkak i zjarrit dyshohet se ka qenë një ngrohës i ndezur gjatë natës, i cili ka shkaktuar zjarrin më vonë në mëngjes.

Familja është ngrohur me rrymë dhe dyshohet se zjarri ka shkaktuar një defekt në ngrohës, kështu që diçka që është hedhur pranë ose sipër saj është djegur nga shkujdesja, e cila shpejt ka marrë flakë, thonë banorët e zonës që kanë qenë përballë. ndërtesë që nga mëngjesi i sotëm.

Katër fëmijë, nga të cilët më i madhi është 5 vjeç dhe më i vogli 6 muajsh, kanë vdekur në vend dhe mjekët në terren kanë mundur vetëm të deklarojnë vdekjen.

Sipas deklaratës për media të kirurgut kujdestar Šefćet Hajroviq, 3 fëmijë janë sjellë në gjendje të “karburosur” dhe fëmija i katërt ka marrë djegie të rënda gjatë të cilave është tentuar reanimimi, por fatkeqësisht pa sukses.