Ilaçi që u përdor kundër koronavirusit në Wuhan është lulja që po mbillet në Shqipëri

Qyteti ku nisi cdo gje ne Kine, tashme i eshte kthyer jetes normale ne ceshtjet me te rendesishme pervec shkollave e arsimit.

Gazetari Edison Myrteza i cili jeton prej vitesh ne Kine dhe raporton ne Report Tv, ka thene ne nje lidhje direkte se kudo ne vend vazhdojne kontrollet dhe skanimet e qytetareve qe levizin. Aktualisht duke ber qe aktualisht te jene ende ne spitale 2000 te infektuar dhe nga to 181 jane ne gjendje kritike.

Megjithate ka edhe nje plan te dyte B qe presupozon nje izolim te dyte te Wuhanit ne rast se do kete rritje te rasteve me infektim apo te jeteve te humbura.

Sado qe shifrat kane dale gazetari vete nuk eshte shume i sigurte sepse thote qe ka ende kontestime por 97% e bizneseve eshte e hapur pervec shkollave.

Ndersa duke iu referuar medikamenteve qe atje perdoren, gazetari theksoi se jane perdorur shume medikamente teradicionale e nder to sherebela si mbreteresha e medikamenteve per pacientet me koronavirus duke e pergatitur me medikamente te tjera.

“Kanë filluar edhe deklaratat dhe kundër deklarata me Kinës zyrtare dhe SHBA-ve për debatin se ku ka pasur fillesen virusi. Do të jetë Gjykata ndërkombëtare e Hagës do të vendosë nëse virusi ka shpërthyer nga Wuhan apo jo” tha Myrteza.