Infermierja shqiptare tregon të vërtetat për ata që duan të punojnë në Gjermani

0
333

Infermierja shqiptare Ana Luca ka treguar disa të vërteta për kolegët e saj infermierë që duan të punojnë dhe jetojnë në Gjermani.

Luca ka thënë se duhet të mësohet gjuha gjermane në nivelin B2 për të mos pasur probleme pastaj në vendin ku do të punojnë.

Ajo thotë se nuk duhet të nënshkruhen ofertat për kurse falas të gjuhës, sepse sipas saj do t’ju kushtojnë pastaj në kontratat e punës në Gjermani.

Lexoni postimin e saj të plotë:

𝑲𝒂𝒎 𝒗𝒆𝒏𝒅𝒐𝒔𝒖𝒓 𝒒𝒆 𝒕𝒆 𝒋𝒆𝒎 𝒎𝒆 𝒂𝒌𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒏𝒆 𝒇𝒃 𝒎𝒆 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒄𝒊𝒐𝒏𝒆 𝒓𝒓𝒆𝒕𝒉 𝒕𝒆 𝒗𝒆𝒓𝒕𝒆𝒕𝒂𝒗𝒆 𝒑𝒂 𝒅𝒐𝒓𝒂𝒔𝒉𝒌𝒂 𝒑𝒆𝒓 𝒊𝒏𝒇𝒆𝒓𝒎𝒊𝒆𝒓𝒆𝒕 (𝒔𝒊 𝒇𝒊𝒍𝒍𝒊𝒎….) 𝒒𝒆 𝒅𝒖𝒂𝒏 𝒕𝒆 𝒑𝒖𝒏𝒐𝒋𝒏𝒆 𝒆 𝒋𝒆𝒕𝒐𝒋𝒏𝒆 𝒏𝒆 𝑮𝒋𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏𝒊!!

1. Ne menyre absolute duhet te mesoni gjuhen Gjermane, mundesisht niveli B2!!

Sa me shume ti beni bisht mesimit te gjuhes aq me shume do hiqeni zvarre ne Gjermani!!!

2. Ne menyre absolute mos u tundoni nga ofertat qe ju japin per tu ofruar kurse falas te gjuhes Gjermane!! (Cdo firme qe hidhni do ju kushtoje shtrenjte kur te jeni ne Gjermani).

3. Ne menyre absolute mos firmosni asnje kontrate paraprake me asnje kompani!!

4. Gjermania ka nevoja te jashtezakonshme per Profesionistet e shendetit sa ka ardhur dita kur dikur pata 10 viteve u thoja studenteve te mi qe mesoni fort se profesioni infermier nuk vdes kurre dhe pergatituni per te punuar jashte vendit!!!

5. ɴᴜᴋ ᴋᴇɴɪ ɴᴇᴠᴏᴊᴇ ᴘᴇʀ ᴀꜱɴᴊᴇ….ᴠᴇᴛᴇᴍ ɢᴊᴜʜᴇɴ ɢᴊᴇʀᴍᴀɴᴇ ᴅʜᴇ ᴠᴜʟʟɴᴇᴛɪɴ ᴛᴜᴀᴊ!!!