Izolim deri kur? ‘Do kishim 100 jete te humbura…’, Rama ka nje zgjidhje qe do te nisin javen e ardhshme

Kryeministri Edi Rama beri me dije qe duke nisur nga java e ardhshme do te fillojne disa leshime me pikatore ne lidhje me levizjet qe sipas tij do te ndodhin nese do te kete renie te shifrave te njerezve te prekur prej kesaj semundje.

Fjala e tij ka nisur duke kujtuar se masat shtrenguese qe u moren kane sjelle uljen e agresivitetit te virusit dhe demtimet kane qene me pakta se sa kishin parashikuar.

Mund te krahasohet kjo gjendje me kushtet qe do kishim tani nese masat nuk do ishin shtrenguar, tani ne jo vetem qe numri i jeteve te humbura do ishte mbi 100 por edhe deri ne fund do te perjetonim mbi 1000 deri ne fund te kesaj rruge.

Gjithashtu Rama ka pranuar se edhe pse kjo situata e veshtire ende ska vajtur ne gjysem, dhe e dime qe nuk eshte e lehte te vazhdohet keshtu por duhet kuptuar se s`ka rruge tjeter.

Me tej ka shkruar se me keto leshime qe u fol nuk duhet te entuziazmoje askend pasi masat lehtesuese do te fillojne vetem atehere kur te kete renie ne kurben e semundjes.

Nuk dihet me saktesi se kur, por dime qe deri ne mes te prillit mund te mesojme me teper per perhapjen dhe thellesine e ketij armiku te padukshem

Po studiojmë disa lehtësime të lëvizjes që i kemi gati me ndihmën e zotit duke filluar me pikatore nga java e ardhshme, po qe se, numrat deri të dielën, do na lejojnë ta marrim në konsideratë pikatoren”, tha Rama./ gazeta Shqip