Ja arsyeja pse ju kurrë nuk duhet të rregulloni shtratin tuaj pas zgjimit!

0
1342

A e rregulloni shtratin tuaj menjëherë pasi të zgjoheni në mëngjes? Nëse PO, atëherë ju jeni duke bërë gjë të gabuar! Hidhni një sy në artikullin më poshtë dhe gjeni më shumë për këtë.

Ekspertët paralajmërojnë se ka miliona merimangat e pluhurit që jetojnë në shtratin tuaj dhe ata janë të bllokuar mes carcafëve. Këto marimangat e pluhurit po ushqejnë qelizat e lëkurës së vdekur dhe djersën tuaj. Sipas ekspertëve, këto marimangat janë kërcënime të mundshme dhe mund të shkaktojnë astmë dhe alergji.

Ne të gjithë e dimë se të gjithë njerëzit djersiten kur flenë. Një person i rritur mesatar mund të djersijë deri në 1 litër lëngje për një natë, që do të thotë se djersitja krijon një mjedis të përsosur të mbarështimit për insektet e pluhurit. Ata gjithashtu thonë se numri i marimangave të pluhurit “që jetojnë” në një shtrat mesatar mund të jetë deri në 1.5 milion. Dhe siç thamë më parë, këto marimangat e pluhurit po mbijnë dhe po jetojnë nga djersa dhe qeliza të vdekura të lëkurës, derisa flemë.

Por, ekzistenca e tyre nuk është problemi i vërtetë. Problemi i vërtetë është se insektet e pluhurit mund të lënë pas “mbeturinat”, të cilat mund të shkaktojnë probleme shëndetësore për njerëzit. “Mbeturinat” e tyre mund të shkaktojnë disa alergji të pluhurit dhe të shkaktojnë astmë, kur ato thithen nga njerëzit.

Dhe, ju duhet të lani carcafet tuaj çdo javë, ose të paktën çdo 2 javë.
E pra, duhet ta dini që disa ekspertë thonë se ju mund ta lini shtratin tuaj të parregulluar për tërë ditën dhe ta bëni kur të ktheheni në shtëpi gjatë natës.

Pra nëse marimangat e pluhurit janë të ekspozuar ndaj ajrit të pastër dhe drita gjatë gjithë ditës, ata do të dehidrohen dhe ngordhin. Do të bëhet kështu dhoma juaj e gjumit një vend më i mirë për të fjetur dhe mund të marrësh frymë më lehtë.
Faleminderit për leximin dhe mos harroni të ndani me miqtë dhe familjen tuaj këtë shkrim.