Ja si do ndryshojne rregullat e reja per te gjithe Shqiptaret qe duan te levizin drejt BE, mesojeni se cfare ka ndryshuar

Nga viti qe vjen shtetasit e vendeve jashte BE si Shqiperi apo Bosnja do kene rregulla te reja per levizje drejte vendeve Shengen.Tani nuk eshte e sigurt por priten ndryshime te reja.

“Do të duhen vetëm disa minuta për të plotësuar një aplikim në internet, i cili në një shumicë dërrmuese të rasteve (mbi 95 për qind) do aprovojë automatikisht hyrjen”, thotë Katarzyna Kolanko, zyrtare e Komisionit Europian.

Cdo shqiptar perpara se me udhetuar jashte ne fillim duhet te aplikoje dhe te paguaj nje tarif prejt 7 euro dhe me pas do prese sa te aprovohet apo jo leja per te udhetuar.

Komisioni Europian thekson shpesh here se “ETIAS nuk është vizë”

“Udhëtarët nga vendet që përfitojnë nga udhëtimi pa viza në BE, përfshirë ata nga rajoni i Ballkanit Perëndimor, do të vazhdojnë të përfitojnë. Ky është thjesht një hap i vogël procedural për udhëtarët që nuk do të lejohen të udhëtojnë në zonën Shengen, për t’i ndihmuar ata të shmangin burokracinë dhe vonesat në kufijtë e BE”, tha Kolanko.

Por shpresojme qe 2020 te jete nje vit me i mbare per ta.