Ja truket që rrobat të dalin më të pastra nga lavatriçja e të mbajnë aromë të mirë

0
909

Në momentin e vendosjes së lavatriçes mund të bëjmë disa gabime që bëjnë që rrobat të mos marrin erë aq mirë sa duam.

E para prej tyre është vendosja e rrobave në cikle shumë të gjata nëse ato nuk janë shumë të pista. Pastaj sigurisht që duhet t`i heqim shpejt nga lavatriçja dhe të vendosen në vende të hapura.

Kur të hekurosim mund të përziejmë edhe pak ujë me zbutësin e rrobave në një difuzer dhe t’i spërkasim rrobat për t’u dhënë më shumë aromë. Kujdes me këtë truk sepse duhet të vendosim një sasi shumë të vogël produkti dhe t’i spërkasim rrobat nga një distancë e caktuar për të shmangur njollat.

Gjatë varjes së rrobave, duhet të jemi të kujdesshëm dhe t’i lëmë rrobat të hapura mirë që të mos mbajnë erë myku.
Në të njëjtën kohë, pasi të thahen, nëse kalon një kohë e gjatë pa i mbledhur, mund t’i bëjmë të humbasin erën e tyre si edhe do të na kushtojë shumë më tepër hekurosja.

Brenda dollapëve mund të vendosim edhe pambuk të njomur me zbutës rrobash për të përmirësuar aromën e rrobave të pastra që na pëlqen aq shumë.
Nëse mendoni se lagështia brenda dollapëve apo sirtarëve mund të jetë ajo që e bën atë të nuhasë, mjafton të vendosni një enë me pak oriz .

Së fundi, ne ju japim recetën për të bërë zbutës rrobash në shtëpi:
Do të na duhet vetëm 1 litër ujë, 500 ml uthull të bardhë, dy ose tre lugë bikarbonat dhe disa pika vaj esencial që na pëlqen më shumë.